Зеленський привітав українців із Великоднем: «Ми всі віримо, що наш світанок скоро настане»

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав український народ зі святом Воскресіння Христового та закликав вірити в нову перемогу України.

Своє привітання глава держави записав у Софійському соборі біля мозаїчної вівтарної ікони Богородиці Оранти.

«Сьогодні ми всі віримо в нову перемогу України. І всі ми впевнені, що нас не знищить жодна орда і жодна нечисть. Ми долаємо темні часи, і у цей світлий день я і більшість із нас не у світлих одежах, але ми боремось за світлу ідею. На світлій стороні. І на нашому боці правда, люди, Господь і вище небесно сяйво», – сказав президент.

Він підкреслив, що допоки є Оранта – є Софія, а з нею стоїть Київ, а значить – вся Україна.

«У цей великий день ми всі віримо, що наш світанок скоро настане. Оранта на латині означає – «той, що молиться». Останні два місяці ми молимось усі», – додав Зеленський.

У своїй молитві він перерахував українських захисників – Збройні Сили України, нацгвардійців, прикордонників, добровольців, та тих, хто їм допомагає. Згадав про мирних мешканців, які втратили близьких від рук ворога.

«Ми ніколи не знищували інші народи, тож не дай нікому знищити нас. Ми не захоплювали чужих земель, тож не дай захопити нашу. Збережи Україну. Її правий і лівий береги. В часи, коли її бʼють по правій та лівій щоці… І у Великдень ми просимо великої благодаті, щоб здійснилась наша велика мрія – це ще один Великий день. День, коли в Україні настане великий мир. А з ним – вічна злагода й процвітання. З вірою та впевненістю в це я вітаю всіх вас зі святом Пасхи і Великоднем», – сказав президент.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter