У Міноборони рф стверджують, що росія депортувала вже майже мільйон українців

Новини
Фото: VL.RU

У Міноборони рф стверджують, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну росія депортувала з окупованих територій вже понад 951 тисячу українців.

Про це заявив начальник Національного центру управління обороною рф Михайло Мізінцев, передає Інтерфакс.

«За минулу добу без участі української влади з небезпечних районів України, Донецької та Луганської народних республік евакуйовано до Росії 16 838 осіб, з них 1 402 дитини, всього з початку спеціальної військової операції – вже 951 329 осіб, у тому числі 174 689 дітей» , – сказав Мізинцев.

За його словами, для прийому депортованих українців у суб’єктах рф функціонують понад 9,5 тисячі пунктів тимчасового розміщення.

23 квітня під час прес-конференції для іноземних журналістів президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти вивезли з різних тимчасово окупованих частин України на територію рф або на територію окупованих Донецької та Луганської областей близько півмільйона людей.

«На жаль, цифри трагічні… Вони не зовсім коректні. Щодо загиблих людей, закатованих у підвалах, похованих, вивезених – точних цифр вам точно ніхто не дасть. Ми вважаємо, що близько півмільйона людей було вивезено з різних окупованих частин нашої держави на територію російськоїфФедерації або на територію тимчасово окупованого Сходу – Донецьку та Луганську області», – сказав Зеленський.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter