Україні вдалося повернути з рф двох дітей, поранених у Маріуполі – Офіс генпрокурора

Новини
детей

Офіс генерального прокурора повідомляє, що двох дітей 8 і 9 років, поранених у Маріуполі російськими військами у березні і вивезених до рф, вдалося повернути в Україну, їх лікують в «Охматдиті» в Києві.

«Стало відомо, що 20 березня внаслідок обстрілу військами країни-агресора м. Маріуполь Донецької області отримала поранення 9-річна дитина, а 23 березня – 8-річна. Окупанти вивезли дітей в РФ. Наразі їх вдалося повернути в Україну, вони перебувають на лікуванні в НДСЛ «Охматдит» в м. Києві», – повідомляє Офіс генпрокурора.

Станом на ранок 27 квітня відомо про 610 дітей, постраждалих в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

За офіційними даними, загинули 217 дітей (за останню добу кількість жертв не змінилася), кількість поранених зросла до 393 дітей. Ці цифри не остаточні: в місцях активних бойових дій і на тимчасово окупованих територіях підрахувати жертв не вдається.

З того, що відомо, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 129, Київській – 114, Харківській – 93, Чернігівській – 66, Херсонській – 44, Миколаївській – 43, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській областях – 17, у м. Києві – 16, у Житомирській області – 15.

За даними прокуратури, внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів українських міст і сіл збройними силами РФ пошкоджено 1508 закладів освіти, 102 з них зруйновано повністю.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter