Арестович прогнозує початок контрнаступу українських військ у червні

Новини
Олексій Арестович, радник глави Офісу президента Фото: president.gov.ua

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович припускає, що контрнаступ української армії на тимчасово окуповані території розпочнеться у середині червня, коли в Україну надійде достатня кількість озброєння від західних партнерів.

Про це Арестович сказав в інтерв’ю на каналі російського адвоката і youtube-блогера Марка Фейгіна. 

«До кінця травня — на початку червня західне озброєння надійде у кількості, здатній змінити співвідношення сил та засобів на конкретній ділянці фронту. Може на двох чи трьох. І ми до середини червня отримаємо боєздатні частини, готові переходити у наступ», — сказав Олексій Арестович.

Радник голови ОП також говорить, що за цей час російські військові будуть намагатися створити зустрічні угрупування. Для цього можуть бути задіяні солдати-строковики, яких у рф почали призивати з 1 квітня.

«Друга половина червня, а скоріше липень – це запеклі бої. Але вже українська армія піде у наступ. Російська армія це розуміє, вони поженуть строковиків, яких почали закликати з квітня. І цих хлопців, які пройшли двомісячні чи одномісячні навчання, на старій іржавій техніці, яку вдасться відновити, радісно кинуть під м’ясорубку західної зброї та злих українських військових», — зауважив Арестович.

Як повідомлялось, 26 квітня у Німеччині на авіабазі ВПС США Рамштайн пройшла зустріч міністрів оборони понад 40 держав, присвячена синхронізації та координації надання військової допомоги Україні, щоб подолати російську агресію. На ній був присутній міністр оборони України Олексій Резніков. Країни-партнери вже зібрали близько 5 млрд. дол. військової допомоги Україні, з яких 3,7 млрд. виділяє адміністрація США.

Міноборони США створює центр управління для координації постачання та оптимізації доставлення військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті. Цей центр управління також керуватиме мережею з більш ніж 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися у Німеччині на авіабазі ВВС США Рамштайн та надають допомогу Україні.

США вже доставили в Україну більше половини з передбачених пакетом допомоги 90 сучасних гаубиць М777 калібру 155 мм, які посилять обороноздатність ЗСУ. Перші 50 українських військових фахівців вже завершили навчання з їхнього використання та повертаються до України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter