Зв’язали руки та стріляли у вухо: На Київщині знайшли ще одне захоронення із закатованими людьми – поліція

Новини
Фото: скріншот Yutube NEBYTOV

У Київській області на території Бучанського району 29 квітня виявили яму з тілами трьох чоловіків, яких військові рф катували, а потім жорстоко вбили. Загалом, на території Київщини слідчими поліції вже оглянуто 1202 тіла цивільних осіб, які були вбиті російськими окупантами.

Про це повідомляє поліція Київської області.

«Жертв катували тривалий період часу, на кінцівках знайдено кульові поранення. На останок кожному із чоловіків стріляли у вухо. Це чергове масове поховання, яке зробили окупанти на території Бучанського району, того багатостраждального району, де вбили і закатували вже більше тисячі громадян», – зазначив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Місце захоронення знаходилось в лісі поряд із селом Мироцьке, жертвам зв’язували руки, намотували на обличчя тканину, аби закрили очі, у деяких чоловіків в роті знаходився кляп. На трупах присутні сліди тортур, а також вогнепальні постріли в різні частини тіла.

За попередніми даними окупанти намагались приховати сліди знущань над українськими громадянами, тому скинули тіла в яму і засипали землею.

Поліція Київщини вже провела огляд тіл загиблих, нині вони скеровані на судово-медичну експертизу.

Загалом на території Київщини слідчими оглянуто 1202 тіла цивільних громадян, які були вбиті російськими окупантами.

Як повідомлялось, прокуратура заочно повідомила про підозру капітану та майору збройних сил росії, які знущалися з військовополонених та цивільного населення в селі Богданівка Київської області.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter