До України завтіала Анджеліна Джолі, яка підтримує постраждалих через війну українців

Новини
Анджеліна Джолі у кафе Львова, 30.04.2022 Фото: t.me/oko_xx

До України завітала голлівудська актриса та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі, яка з перших днів війни висловлювала підтримку нашій країні та закликала допомогти постраждалим та переселенцям. 30 квітня її помітили у кав’ярні Львова. Стверджується, що головною метою її приїзду є допомога Україні.

Відео актриси у львівському кафе опублікував Telegram-канал «Всевидящее ОКО Украина».

«Анджеліна Джолі підтримує наш народ із перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Раніше актриса опублікувала пост, у якому закликала допомагати українським громадянам. Разом із колегами ООН у справах біженців вона займається організацією допомоги», – йдеться у повідомленні.

15 березня Джолі присвятила допис у Instagram українським дітям, які, наголосила зірка, зараз страждають найбільше.

«Окрім мільйонів людей, які втекли з України, ще близько 2 мільйонів переміщені всередині своєї країни, багато хто опинився в пастці через бої, позбавлений доступу до допомоги та в прямій фізичній небезпеці. Якщо війну не зупинити, найвищу ціну заплатять діти – це буде травма, втрачені дитинства і розбиті життя», – написала актриса.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Angelina Jolie (@angelinajolie)

31 березня Джолі завітала до дитячого госпіталю у Римі, де поспілкувалася з дітьми-біженцями з України. Вона підтримала маленьких українців, які емігрували до Італії через дії російських загарбників.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter