Росія заводить у Мелітополь банківський холдинг, що працює в окупованих Абхазії і Криму

Новини
Офіс «ЦМРБанка» у Ростові-на-Дону Фото: 2gis.ru

Росія заводить на окуповану територію Запорізької області банківський холдинг, що працює в окупованих Абхазії і Криму. Про відкриття в оккупованому Мелітополі відділення російського ЦМРБанку повідомила «гауляйтер» міста Галина Данильченко.

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, відділення і «дочка» цього банку працюють на раніше окупованих територіях АР Крим (Україна) та Абзазької автономної республіки (Грузія).

Про підготовку до відкриття в Мелітополі відділення російського ЦМРБанку Галина Данильченко, призначена окупантами керівником міста, повідомила 1 травня. Раніше повідомлялося, що з цієї дати на окупованих територіях півдня України вводяться розрахунки в російських рублях.

«Ми зараз готуємо відкриття першого відділення ЦМРБанку. Це буде перший російський банк. Надалі планується відкриття філій», — цитує Данильченко російський «Інтерфакс».

На яку банківську мережу в захопленому Мелітополі планують «посадити» філію російського банку, покищо не відомо. За повідомленням читачів ЦЖР, це може бути мережа відділень українського державного Ощадбанку.

ТОВ «ЦМРБанк» (ІПН 7728547955) зареєстровано у квітні 2015 року, юридична адреса – м. Москва, вулиця Паліха, д. 10, буд. 7 . За даними держреєстру рф, його засновником є ​​АТ «Форвард», засновники та акціонери якого не розголошуються.

За даними реєстру та доступних фінзвітів, ЦМРБанк має лише одну філію – Ростовську, у Ростові-наДону, яка має операційні офіси в Таганрозі та Аксаї. Водночас, на сайті банку повідомляється, що «філії та додаткові офіси» відкриті у Білгороді, а також у містах Джанкой та Красноперекопськ, тобто на півночі оккупованої АР Крим.

АТ «Форвард» створило банківський холдинг, до якого, крім ТОВ «ЦМРБанк», входить Банк «Центр международных расчетов Абхазия», що працює на окупованій території Абхазької автономної республіки (Грузія).

У релізах повідомлялося, що Банк «ЦМР Абхазия» став першою банківською структурою в Абхазії, статутний капітал якої повністю належить росіянам, а його менеджмент має «позитивний досвід роботи в становленні банківської сфери Криму».

Як повідомлялось, російські окупанти залучать для запровадження рубльової зони на Херсонщині зареєстрований у невизнаній Південній Осетії «Международный расчетный банк», який уже працює у так званих «ЛДНР» на окупованому Донбасі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter