Російські військові розпочали штурм заводу «Азовсталь», захисники Маріуполя просять допомоги Зеленського

Новини
Азовсталь
Палаючий завод «Азовсталь» у Маріуполі

Російські військові розпочали штурм заводу «Азовсталь». Заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар закликав президента Володимира Зеленського втрутитися у ситуацію.

«Окупанти прямо зараз намагаються прорватися на територію заводу. Перед штурмом російська авіація бомбила комбінат. Захисники Маріуполя, які перебувають на «Азовсталі», закликають Верховного Головнокомандувача втрутитися у ситуацію», – заявив Паламар.

У Міноборони РФ підтвердили, що почали штурмувати «Азовсталь».

Як повідомлялось, з 30 квітня розпочалася евакуація цивільних осіб, які ховаються від бойових дій у сховищах на території заводу «Азовсталь». У першій групі евакуювали 20 цивільних. 1 травня евакуювали другу групу приблизно зі 100 осіб. Вони прямують на підконтрольну територію України. 2 травня евакуація продовжується.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що евакуація людей із заводу «Азовсталі» у Маріуполі не стосується військових та поранених, бо ООН, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter