рф завдала нових ударів ракетами по кількох областях України: де спрацювала ППО

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Увечері 3 травня росія завдала нових ударів ракетами по кількох областях України. У більшості випадків ППО змогла збити цілі.

Українська протиповітряна оборона збила російську ракету, яка була на підльоті до Києва, повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

Одну крилату ракету українська ППО збила на підльоті до Києва поблизу Одеської траси.

У Вінницькій області повідомляють про вибухи. Містян закликають залишатися в укриттях, повідомляє Суспільне.

«На Вінниччині чути звуки вибухів. Інформація уточнюється», – сказано в повідомленні.

Обидві крилаті ракети, які летіли на Вінницю, було збито протиповітряною обороною.

Росія обстріляла Львів крилатими ракетами, пошкоджені електропідстанції та подача води, заявив мер Андрій Садовий. Наразі відомо про щонайменше 5.

В гірському районі Закарпаття ракета окупантів влучила в інфраструктурний об’єкт, повідомляє ОВА.

«Приліт ракети у інфраструктурний об’єкт у гірському районі Закарпаття. На місці працюють служби, уточнюємо інформацію щодо пошкоджень та можливих жертв», – йдеться в повідомленні.

В АТ “Укрзалізниця” попередили українців про затримку потягів через обстріли залізничних підстанцій.

“У зв’язку з ворожими обстрілами залізничних підстанцій, низка поїздів Укрзалізниці прямуватиме із затримкою”, – ідеться в повідомленні.

Наразі затримано поїзди на під’їзді до Львова, інформація оновлюється. В Укрзалізниці радять слідкувати за офіційними повідомленнями та не залишати сховищ під час сигналу тривоги.

Місцеві ЗМІ повідомляють про вибухи у Дніпропетровській області.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter