«АТБ» не має стосунку до відкриття супермаркетів «Мера» на окупованих територіях – речник корпорації

Новини
Зміна вивіски супермаркету «АТБ» на російський «Міра Маркет» в окупованому Мелітополі Фото: investigator.org.ua

Речник корпорації «АТБ» Сергій Демченко заявив, що компанія не має стосунку до відкриття супермаркетів «Мера» у приміщеннях «АТБ» на тимчасово окупованих територіях України.

Про це Демченко розповів в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань.

29 березня в окупованому Мелітополі у приміщенні магазину «АТБ» почав діяти супермаркет «Мера», в якому продаються товари з росії, ОРДЛО та Криму. Розрахунок відбувається в рублях та гривнях.

Прессекретар корпорації «АТБ» на своїй facebook-сторінці написав про те, що магазин в Мелітополі окупанти «віджали».

В інтерв’ю ЦЖР Демченко розповів, що працівникам компанії окупанти погрожують та вимагають відкрити магазини, щоб вести там свою діяльність.

«Магазини консервуються. Що можливо – вивозяться товари, розпродається остаточно. В принципі, стоїть коробка з відповідним обладнанням. А далі приходять місцеві «гауляйтери», вони намагаються розпочати якусь свою діяльність з реалізації товару на базі наших магазинів», – розповів Демченко.

За його словами, наразі корпорація оцінює свої збитки та готує заяву до правоохоронних органів про незаконне привласнення активів на нових окупованих територіях.

Українська мережа АТБ ще 12 березня на офіційному сайті оприлюднила заяву про те, що не веде ніякої господарчої діяльності на нових окупованих територіях.

  • В окупованому Мелітополі окупанти захопили та переназвали супермаркет «АТБ», навезли туди неякісних російських товарів і продають їх втридорога, подаючи це як великий здобуток. Детальніше про це у блозі Микити Панасенка «Мера-маркет»: «віджатий» супермаркет у Мелітополі».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter