Від початку збройної агресії рф в Україні загинули 223 дитини – ОГП

Новини
10-річний Вова біля могили своєї матері Марини, яка загинула під час російської окупації у Бучі Фото: Emilio Morenatti

Від початку збройної агресії рф в Україні загинули 223 дитини. Крім того, ще понад 408 дітей отримали поранення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Станом на ранок 5 травня 2022 року більше ніж 631 дитина постраждала в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. За офіційними даними загинуло 223 дитини, поранено понад 408. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», – йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 116, Харківській – 95, Чернігівській – 68, Херсонській – 46, Миколаївській – 44, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській – 17, у м.Києві – 16, Житомирській – 15.

5 травня через обстріл окупантами регіонального ландшафтного парку «Фельдман Екопарк» в смт. Лісне Харківського району Харківської області загинув 15-річний хлопець-волонтер, який допомагав годувати та евакуювати тварин.

5 травня стало відомо, що 23 квітня внаслідок бомбардування с. Новоселівка Покровського району Донецької області загинув 17-річний юнак.

Як зазначили у відомств, внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1607 закладів освіти. При цьому 121 з них зруйновано повністю.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter