Bayraktar ВМСУ знищив на Зміїному російський ЗРК «Тор». Опубліковане відео

Новини
Змеиный
Палаючий російський ЗРК «Тор» на острові Зміїний, 06.05.2022 Фото: скріншот facebook.com/okPivden

Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar T2 Військово-Морських Сил ЗС України завдав черговий удар по російським позиціям на захопленому острові Зміїний. Внаслідок атаки знищений зенітно-ракетний комплекс «Тор» окупантів.

Відео наслідків удару оприлюднило Оперативне командування «Південь».

«Чудовий подарунок до свята! Найкраща співпраця родів військ задля нашої перемоги», – йдеться у дописі.

На відео видно палаючий ЗРК «Тор», який стоїть біля маяка на острові. Через деякий час в ньому вибухає боєзапас ракет.

ЗРК «Тор» – всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони. Головною відмінністю нової модифікації комплексу під назвою «Тор-М2» є можливість вести вогонь на ходу без зупинок, — для забезпечення захисту техніки на марші.

Як повідомлялось, 26 квітня українські військові завдали удар по російським позиціям на захопленому острові Зміїний. Було зафіксовано влучення в пункт управління, знищення зенітно-ракетного комплексу «Стріла-10».

30 квітня в результаті чергової атаки ЗСУ по ворожих об’єктах на Зміїному розбито 3 зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», а також машину зв’язку – серверну із телекомунікаційним обладнанням. Знищено 42 окупанта.

Вранці 2 травня БПЛА ВМС Збройних сил України знищив два російські десантні катери типу «Раптор» біля острова Зміїний, які перед цим намагалися вести розвідку в районі гирла Дунаю. У ВМФ росії було всього 17 катерів типу «Раптор». У березні бійці полку Нацгвардії «Азов» з противотанкового комплекса «Стугна» вразили один з них у Маріуполі.

3 травня беспілотникBayraktar ВМСУ завдав чергові удари по російських позиціях на острові Зміїний.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter