Внаслідок авіаудару по школі на Луганщині, попередньо, загинули 60 людей

Новини
Наслідки авіаудару війсь рф по школі в Білогорівці на Луганщині Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині продовжується розбір завалів школи в Білогорівці, по якій 7 травня завдали авіаудар російські загарбники. В укритті школи ховались 90 мешканців села, за попередніми даними, 60 з них загинули.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Російські війська скинули авіабомбу на школу 7 травня. В її укритті ховалося від бомбардування 90 людей, майже все село – всі, хто не встиг евакуюватися. Після влучання у клуб підвал школи був єдиним місцем порятунку.

«Пожежу ліквідовували майже чотири години, потім проведено розбирання завалів та, на жаль, знайдені тіла двох загиблих. Евакуйовані з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені. Скоріш за все, усі 60 осіб, що залишалися під уламками будівель, загинули», – написав Гайдай.

Протягом останнього тижня село Білогорівка є гарячою точкою, оскільки війська рф намагаються там здійснити прорив.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter