Втрати командування та недоліки під час планування не дають розвинути наступ рф в Україні – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

За даними британської розвідки, старші російські командири пробують вирішувати проблеми з управлінням і неефективність військ рф особистою присутністю на передовій, тому часто гинуть. Їхні колеги, яким доводиться приймати командування, не мають необхідного досвіду і тому ухвалюють помилкові рішення, які продовжують підривати прогрес рф у війні проти України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті.

«Труднощі з командуванням і контролем, як і невпевнені дії військ на передовій, спонукали старших командирів особисто з’являтись на полі бою, напевно, щоб особисто брати на себе лідерство в операції», – йдеться у повідомленні.

При цьому російські командувачі рідко делегують оперативні повноваження підлеглим і вони з цієї причини не отримують важливого досвіду лідерства.

«Однак незрозуміло, чи присутність цих командирів на полі бою призвела до удосконалення або зміни оперативної концепції. Помилкові припущення у плануванні та невдачі у підтримці продовжують підривати прогрес рф», – зазначають у британській розвідці.

Водночас прибуття на передову командирів поставило їх у зону ризику, що призвело до непропорційно високих втрат російських офіцерів на війні. Це також призвело до того, що сили рф повільно реагують на невдачі та не можуть змінити свій підхід на полі бою.

«Ці проблеми, ймовірно, збережуться з огляду на відносну відсутність досвіду оперативного командування у офіцерів, призначених на місце загиблих», – вважає розвідка Британії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter