Лідер гурту U2 Боно виступив у Києві на станції метро «Хрещатик» (відео)

Новини
Фото: t.me/otkachenkokyiv

Лідер ірландського рок-гурту U2 Боно приїхав, який підтримує Україну, виступив у метро Києва на станції «Хрещатик». Він також заспівав дуетом з Тарасом Тополею, фронтменом гурту «Антитіла».

Про це повідомляють українські ЗМІ та пабліки у соцмережах, а також Верховна Раду та міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Прямо зараз на станції метро «Хрещатик» у Києві виступає легендарний гурт U2. Bono також заспівав дуетом з Тарасом Тополею», – повідомили в українському парламенті.

Telegram-канал Ради також оприлюднив відео виступу співака на станції «Хрещатик».

В свою чергу очільник Мінкультури Ткаченко зазначив у Telegram, що легендарні Боно та Едж з U2 сьогодні підтримали український народ, виступивши у київському метро, яке «стало символом нового підземного життя українців в пошуках безпеки від російських ракет».

«Ви сьогодні воюєте не лише за вашу свободу, а й за нашу також», – сказав ірландський музикант.

Як зазначив міністр, ірландські музиканти приїхали на запрошення президента Володимира Зеленського і говорять, що «підтримають будь-яке запрошення від України, бо всім серцем підтримують українців».

«Слова своїх пісень Боно змінив з початку війни так, щоб вони підтримували Україну», – вказав Ткаченко.

Боно заспівав Stand by Ukraine разом із фронтменом українського гурту «Антитіла» Тарасом Тополею.

Гурт U2 вже заявляв про свою підтримку Україні. У себе в Instagram ще на початку березня музиканти написали: «Український народ навчає решту світу, як виглядає свобода, як вона відчуває себе, а головне, як вона діє. Хуліган по сусідству не переможе. Нехай будуть благословенні ваші поетичні душі. Ми оберігаємо вас у наших молитвах».

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от U2 (@u2)

Як повідомлялося, 7 квітня легендарний британський рок-гурт Pink Floyd випустив пісню на підтримку народу України у війні, яку розпочала росія. У ній використовується вокал лідера українського гурту «Бумбокс» Андрія Хлівнюка. Це їхня перша пісня майже через 30 років, остання була записана у 1994 році. Новий трек називається «Hey Hey Rise Up» («Гей, гей, вставай») – це останній рядок пісні «Ой у лузі червона калина», яку виконав Хлівнюк.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter