Путін не показав свою авіацію на параді через «погану погоду», однак у Москві – сонячно

Новини
путин

Прессекретар президента рф Дмитро Пєсков заявив, що повітряну частину параду в Москві було скасовано «через погодні умови». Проте 9 травня у Москві сонячно, судячи з прямої трансляції з Червоної площі.

Очікувалося, що над Красною площею пролетять три «четвірки» літаків Су-24, МіГ-31 та Су-57. А ще група із восьми МіГ-29смт мала пролетіти у формі літери Z.

Авіапарад у Єкатеринбурзі, Новосибірську та Самарі теж не відбувся «через погану погоду», повідомили у пресслужбі Центрального військового округу.

У Москві проїхала військова техніка. Володимир Путін у своїй промові звинуватив у війні росії проти України США та всі країни НАТО.

За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з 24.02 до 09.05 – 199 літаків і 158 вертольотів.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter