«Победобєсіє» в Мелітополі та Бердянську. Окупанти провели «безсмертні полки»

Новини

9 травня на окупованих територіях Запорізької та Херсонської області російські окупанти провели акцію «безсмертний полк».

Як повідомляють місцеві ЗМІ, окупаційна влада зібрала масовку і залучила російських військових.

Як пише Забор, зібралися під червоними прапорами та з такими ж транспарантами в руках.

«Для масовки залучили військових Росії з білими пов’язками на рукавах. Вони несуть червоне полотнище. Одну дитину загорнули у прапор Росії. Попереду комуністи з ряженими ветеранами та афганці. Здебільшого у колоні пенсіонери. Скільки людей зібралося на машині важко зрозуміти. Фото спеціально робляться з низу або рівня очей. Балицький та призначений окупантами «мер» Галина Данильченко (помічниця Балицького) урочисто покладають квіти до меморіалу. Як повідомляє Ріа-Мелітополь, із посиланням на городян, у місті в момент збору маршируючих пролунали вибухи. Їх чули у районі вулиці Петра Дорошенка, Героїв України. Варто зазначити, що окремо несуть прапор Росії», – пише видання.

Данильченко тісно пов’язана з Євгеном Балицьким, колишнім народним депутатом та бізнесменом, керівником фракції Опозиційного блоку у Запорізькій обласній раді. Родина Балицьких має неабиякий вплив у місті. Данильченко керує Мелітопольським заводом підшипників ковзання, бенефіціарними власниками якого є Євген Балицький та його батько, і була помічницею нардепа Балицького у Верховній Раді минулого скликання.

Докладніше читайте у матеріалі ЦЖР: Прислужники окупантів у Мелітополі, Новій Каховці, Генічеську та Херсоні

«У Бердянську справжня «победобєсіє». В окупованому місті «визволителі» та колаборанти скандували «Росія» і носили містом величезний прапор країни-агресора», – пише видання.

У Херсоні російські окупанти з місцевими колаборантами провели акцію «безсмертний полк». На ходу прийшов колаборант Володимир Сальдо.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter