Через війну втратили роботу близько п’яти мільйонів українців – МОП ООН

Новини
Фото: Sergey Korovayny

З початку повномасштабної російської агресії в Україні було втрачено близько 4,8 мільйонів робочих місць. Якщо ситуація на фронті загостриться ще сильніше, це може призвести до втрати роботи вже семи мільйонів людей.

Про це повідомляє Міжнародна організація праці при ООН (МОП ООН).

«Згідно з новим звітом Міжнародної організації праці, з початку російської агресії в Україні було втрачено близько 4,8 мільйона робочих місць», – йдеться у повідомленні.

За оцінками дослідження, якщо бойові дії загостряться, втрати робочих місць зростуть до семи мільйонів. Однак, якщо бойові дії припиняться негайно, можливе швидке відновлення з поверненням 3,4 мільйона робочих місць. Це скоротить втрати робочих місць до 8,9%.

Як зазначають у МОП ООН, українська економіка серйозно постраждала від російської агресії. З моменту її початку, 24 лютого, понад 5,23 мільйона біженців виїхали до сусідніх країн. До біженців належать переважно жінки, діти та особи старше 60 років. Із загальної кількості біженців близько 2,75 млн. осіб працездатного віку. З них 43,5 відсотка, або 1,2 мільйона людей, раніше працювали та втратили або звільнилися з роботи.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter