Вночі росія запустила ракети по ряду областей України

Новини

Вночі росія запустила ракети по ряду областей України.

Ніч на Дніпропетровщині знову минула з тривогою, повідомив у телеграм-каналі глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Опівночі ворог двічі обстріляв Широківську громаду, що у Криворізькому районі. Били з «Ураганів». Поцілили між селами. Ніхто не постраждав. Зараз в області спокійно», – йдеться у повідомленні.

Війська РФ завдали ракетного удару по одному із об’єктів військової інфраструктури на Львівщині, повідомив глава Львівської ОВА Максим Козицький.

«Жителі Львівщини! Сьогодні, 15 травня, близько 04:30 був ракетний удар по одному із об’єктів військової інфраструктури. Станом на цю годину інформації про загиблих та травмованих немає. Наявність та характер руйнувань уточнюється».

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 17 оперативних виїздів, 11 з яких на ліквідацію пожеж, зокрема 4 пожежі, викликані обстрілами, повідомляє пресцентр ГУ ДСНС у Харківській області.

«По 2 пожежі, викликані ворожими обстрілами, сталося у Чугуївському та Харківському районах області. Згоріли 2 приватні будинки, гараж і кілька складських споруд».

Війська РФ завдали 11 артилерійських ударів по Сєверодонецьку – є влучання в «Азот», технікум, багатоповерхівки, повідомив у телеграм-каналі глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Відсотків 40 усіх атак росіян 14 травня припали на Сєверодонецьк. Ще приблизно стільки ж – на Гірську та Попаснянську громади. Руйнувань дуже багато. Це – 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити «Азот». Вчора зранку після чергового прильоту полум’я охопило один із виробничих цехів».

Напередодні ввечері війська РФ завдали ракетного удару по с. Шпилівка Сумського району, а в ніч на неділю було здійснено ракетний удар по Шосткинському району, повідомив у глава Сумської ОВА Дмитро Живицький.

«Ніч на Сумщині пройшла неспокійно. 14 травня близько 22 годин вечора ракетний удар по околицям села Шпилівка, Сумського району. Вороги завдали чимало руйнувань домогосподарствам».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter