Українські розвідники оприлюднили дані 2,5 тисяч кадирівців, що воюють в Україні

Новини
кадыровцы

Головне управління розвідки Міністерства оборони оприлюднило дані 2,5 тис. бойовиків з Чечні, які брали участь у військовому вторгненні в Україну.

Дані доступні за посиланням.

У ГУР розповіли, що «кадирівці» зайшли в Україну в перші дні широкомасштабного військового вторгнення РФ. Їхніми завданнями були геноцид та залякування українців. Вони обшукували помешкання, знущалися з людей, займалися грабунками й розбоєм.

«Після того, як російські війська почали зазнавати перших масштабних втрат, «кадирівцям» наказали зупиняти підрозділи окупантів що відступали та показово розстрілювати тих що відмовлялися воювати», – йдеться у повідомленні розвідників.

Коли їх відкинули від Києва та Чернігова, «кадирівці» перемістилися на Луганський та Маріупольський напрямки.

«Показово, що попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадирівських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисяч найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення та більше шістдесяти втекли з України покинувши зброю та амуніцію», – додали в ГУР Міноборони.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter