Випускники шкіл з окупованих територій зможуть отримати атестати – МОН

Новини

Випускники шкіл цього року, які перебувають на нових тимчасово окупованих територіях України, отримають атестати та інші передбачені законодавством освітні документи.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, зважаючи на те, що в умовах війни в країні було досить важко забезпечити безперервний та безпечний навчальний процес, атестати отримають усі без виключення випускники.

«Незалежно від того, чи можуть вони на даному етапі продовжувати освітній процес чи ні, документи про освіту буде видано всім без винятку випускникам. Всіх без винятку школярів буде атестовано по щорічній оцінці», – сказав Шкарлет.

Він також зазначив, що на даний момент на тимчасово окупованих територіях перебуває близько 800 шкіл.

Крім того, вказав міністр, зараз понад 280 шкіл, які переважно розташовані на тимчасово окупованій території Херсонської та Запорізької областей, уже завершили навчання.

Також приблизно 280 шкіл в Україні через безпекову ситуацію не можуть продовжувати освітній процес.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter