Залучення кадирівців до штурму Маріуполя вказує на проблеми рф з ресурсами в Україні – розвідка Британії

Новини
Зруйнований Маріуполь Фото: t.me/andriyshTime

Британська розвідка вказує, що залучення до захоплення Маріуполя різнопланового військового контингенту, в тому числі кадирівців, продемонструвало значні проблеми рф з ресурсами в Україні і, ймовірно, сприяє розбіжностям в командуванні підрозділами, що продовжує перешкоджати військовим операціям росії.

Про це повідомляє у щоденному звіті Міноборони Великої Британії.

«Попри те, що російські сили оточували Маріуполь більше ніж десять тижнів, стійкий опір українців відтермінував отримання росіянами повного контролю над містом. Це зірвало їхні ранні спроби захопити ключове місто та завдало великих людських втрат в російських військах», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, намагаючись подолати опір українців, росія вдалась до використання так званих «допоміжних підрозділів», до яких належать в тому числі угрупування чеченців, які, ймовірно, складаються з кількох тисяч бойовиків, зосереджених переважно на Маріупольському та Луганському напрямках.

«До угрупувань, ймовірно, належать як окремі добровольці, так і підрозділи Національної гвардії Чечні, які займаються забезпеченням правління голови Чеченської Республіки Рамазана Кадирова», – йдеться у звіті.

У британській розвідці вказують, що Кадиров, ймовірно, здійснює ретельний особистий нагляд за розгортанням угрупувань, тоді як його двоюрідний брат Адам Делімханов, ймовірно, виконував обов’язки чеченського польового командира безпосередньо в Маріуполі.

«Бойове розгортання такого розрізненого персоналу говорить про значні проблеми росії з ресурсами в Україні та, ймовірно, сприяє створенню роз’єднаного командування, яке продовжує перешкоджати російським операціям», – зазначили у Міноборони Великобританії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter