росія останнім часом зменшила масштаби своїх дій, що демонструє зменшення амбіцій – Пентагон

Новини
войска

росія останнім часом зменшила масштаби своїх дій, що демонструє зменшення амбіцій.

Про це повідомляє Washington Post, цитуючи представника Міністерства оборони США.

«Російські війська працюють меншими групами зі значно меншими завданнями – замість з’єднань по кількасот чоловік, дії проводяться групами від кількох десятків до сотні військових. Якщо колись йшлося про великі міста і цілі шматки території, зараз зусилля зосереджуються на певних селах чи перехрестях доріг», – йдеться в повідомленні.

Британська розвідка повідомляла, що наступ росії на Донбасі втратив темп і не зможе відновитися щонайменше протягом місяця, а системні проблеми продовжують наростати.

За їхньою оцінкою, просування військ рф може ускладнювати втрата мостового обладнання та безпілотників, «постійний низький бойовий дух» та зниження боєздатності підрозділів, які неможливо швидко замінити.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter