Війна росії проти України: хроніка 21 травня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter

Голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив про те, що росіяни хочуть зробити з області згарище, а Сєвєродонецьк знищують, як Маріуполь.

«Росіяни знищують Сєверодонецьк, як Маріуполь. На околицях міста йдуть бої».

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила 28850 солдатів

У Мелітополі окупанти роздають пенсіонерам по 10 тисяч рублів в обмін на персональні дані – Запорізька ОВА

В окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники почали видавати в ЦНАПі пенсіонерам по 10 тисяч рублів в обмін на персональні дані.

Жителям Маріуполя під час «евакуації» вже в автобусах повідомляють, що везуть у росію – Андрющенко

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко показав відео «евакуації» – депортації мешканців Маріуполя російськими загарбниками. Містянам вже в автобусах повідомляють, що їх везуть до росії.

росія може завищувати кількість вивезених українських захисників з «Азовсталі» — ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що росія може перебільшувати, коли називає кількість вивезених українських захисників «Азовсталі» в Маріуполі — зокрема задля вигіднішого обміну, або щоб зберегти імідж.

Генеральний штаб Збройних сил України: російські війська не припиняють спроб ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом

Минулої доби тільки на Донецькому та Луганському напрямах підрозділи ВСУ відбили одинадцять атак ворога.

За даними Генштабу, станом на 6 ранку продовжуються обстріли вздовж усієї лінії зіткнення та в глибині оборони військ ЗСУ у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку.

08:50 ОК «Південь»: За минулу добу українські військові на півдні знищили 36 загарбників, 3 танки Т-72, реактивну систему залпового вогню «Град» і автомобільну техніку