В Україні знищений племінник заступника міністра оборони рф – росЗМІ

Новини
Адам Хамхоєв Фото: The Magas Times

Українські захисники в ніч на 21 травня під час бою знищили командира десантно-штурмової роти військ рф Адама Хамхоєва – племінника заступника міністра оборони росії Юнус-Бека Євкурова.

Про це повідомляє інгушське видання «Фортанга», посилаючись на інформоване джерело.

«Євкуров йому допомагав, будвав кар’єру. Він є сином рідної сестри Юнус-бека Євкурова», – розповіло джерело.

У свою чергу видання The Magas Times повідомляє, що капітан Хамхоєв Адам Єрахович був випускником Рязанського вищого командного училища ВДВ, проходив військову службу в Ульяновську.

Орієнтовно тіло Хамхоєва привезуть 22 травня до його рідного міста Карабулак в Інгушетії. «На в’їзді в республіку буде організовано зустріч колони для супроводу до рідного дому», – пише видання.

Міноборони рф та влада Інгушетії офіційно не повідомляли про загибель Хамхоєва.

Як зазначає «Фортанга», з початку війни в Україні загинуло щонайменше 17 уродженців Інгушетії, ще троє загиблих служили 126 полку Росгвардії. Крім того, немає інформації про військовослужбовця Мухаммада Каліматова, який зник безвісти.

Юнус-Бек Євкуров обіймає посаду заступника міністра оборони рф з липня 2019 року. До цього він протягом 12 років очолював Інгушетію. У грудні 2021 року Євкурову дали звання генерал-полковника.

Російське видання «Медиазона» та російська служба BBC спільно з командою волонтерів підрахували, що на 20 травня за час повномасштабної війни Росії з Україною з відкритих джерел стало відомо про загибель принаймні 2622 російських військовослужбовців. Аналіз проводився лише публічних повідомлень про смерть військових: родичів, влади та ЗМІ.

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 21 травня в Україні загинули 28 850 російських військовослужбовців.

Центр журналістських розслідувань повідомляв про те, як росгвардійці з Інгушетії тероризують цивільне українське населення на півдні України. Спецназівці Росгвардії патрулюють окуповані населені пункти, влаштовують зачистки та жорсткі фільтраційні заходи для населення і розганяють проукраїнські мітинги мешканців окупованих міст Запорізької області. Подробиці читайте у матеріалі «Як окупанти з Інгушетії орудують на півдні України».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter