В окупованому Енергодарі підірвали гауляйтера Шевчика, він у лікарні – мер

Новини
Андрій Шевчик, колаборант і гауляйтер Енергодару Фото: Telegram

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області вранці 22 травня невідомі підірвали двері під’їзду, куди заходив поставлений окупантами так званий «глава адміністрації» міста Андрій Шевчик з охоронцями. Усі вони в лікарні.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов у Telegram.

«Інтернет-ресурсами шириться інформація про вибух, який зранку 22 травня стався в Енергодарі на вулиці Курчатова. Всі обставини події з’ясовуються, але маємо точне підтвердження, що під час вибуху отримали поранення самопроголошений голова «народної адміністрації» Шевчик і його охоронці. Вони госпіталізовані до лікарні з травмами різної ступені важкості», – написав Орлов.

Він зазначив, що під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду не постраждав.

«З цього можна зробити очевидний висновок, що чекали саме на колаборанта і ударили точно та прицільно», – додав Орлов.

Про підрив Шевчика та двох його охоронців, повідомляють і ЗМІ окупантів.

Фото: Telegram

Центр журналістських розслідувань повідомляв про те, як росгвардійці з Інгушетії тероризують цивільне українське населення на півдні України. Спецназівці Росгвардії патрулюють окуповані населені пункти, влаштовують зачистки та жорсткі фільтраційні заходи для населення і розганяють проукраїнські мітинги мешканців окупованих міст Запорізької області. Подробиці читайте у матеріалі «Як окупанти з Інгушетії орудують на півдні України».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter