Головним поліцаєм окупованої Херсонщини став екскерівник черкаської міліції

Новини
Володимир Ліпандін, 06.09.2022 Фото: mvs.gov.ua

Керувати загонами так званої «поліції» на Херсонщині окупанти призначили колишнього начальника главку МВС у Черкаській області Володимира Ліпандіна, який під час Революції Гідності наказував затримувати учасників «Євромайдану». Після звільнення з посад він втік до окупованого Криму і з 24 червня 2014 року був оголошений у розшук Службою безпеки України.

Про призначення Ліпандіна повідомляють пропагандистські інформаційні джерела. До 2014 року він очолював управління МВС у Черкаській області. 23 січня 2014 він віддав наказ затримати учасників «Євромайдану», які зібралися біля облдержадміністрації. За кілька днів з його подачі були затримані автомайданівці.

Наприкінці лютого 2014 року тодішній керівник МВС України Арсен Аваков звільнив Ліпандіна. 24 червня 2014 Служба безпеки України оголосила його в розшук.

Ліпандін втік до окупованого Криму, де оселився у Євпаторії і зареєструвався як індивідуальний підприємець, з основним видом діяльності спортивних клубів. Також Ліпандін зареєстрував підприємство «Дракар», яке займається охороною та проведенням розслідувань. Його дружина Тетяна має дві фірми: одна займається торгівлею м’ясом, інша лікує в медичному центрі «Биоритм».

Детальніше про тих, хто вже приєднався до російських загарбників, допомагає їм роззброювати цивільне населення окупованих міст та проводити фільтраційні заходи — у матеріалі «Поліцаї» на захопленій території півдня України».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter