Роздягли, знущались та били: Маріуполь почали патрулювати «кадирівці» – Андрющенко

Новини
кадыровцы

Маріуполь почали патрулювати «кадирівці». Окупанти не тільки запровадили нову пропускну систему та облаштували блокпости. Вони знущаються з українців.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Окупанти не тільки запровадили нову пропускну систему та облаштували блокпости. На сьогодні констатуємо патрулювання Маріупольського району мобільними патрулями зі складу кадирівців. Під патруль підпадають перш за все ґрунтові дороги, що ведуть в об’їзд Мангуша та Нікольського в бік Бердянська та Запоріжжя», – зазначив він.

За його словами, місцеві повідомляють, що вчора вдень в районі с. Дем’янівка Мангуського району такий патруль затримав автівку з людьми, що рухались в бік Бердянська.

«Людей роздягли, знущались, вдавались до фізичного насилля. Але потім повернули в бік Маріуполя. При цьому у водія та пасажирів були довідки про фільтрацію, однак був відсутній пропуск. Тому, будьте обережні. Утримуйтесь на деякий час від прориву в евакуацію. Україна працює над відкриттям офіційних евакуаційних коридорів. Бережіть себе», – зазначив він.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко показав відео «евакуації» – депортації мешканців Маріуполя російськими загарбниками. Містянам вже в автобусах повідомляють, що їх везуть до росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter