Перше відео знищення танка рашистів американським дроном-камікадзе Switchblade

Новини
Запуск дрону-камікадзе Switchblade 600 Фото: AeroVironment

Бійці Сил Спеціальних операцій ЗСУ показали перше відео знищення танку російських окупантів дроном-камікадзе Switchblade, партія яких була передана українським Збройним силам в рамках військової допомоги США.

Відеозапис успішної атаки на російських танк, внаслідок якої було знищено два екіпажі рашистів опублікований на сторінці Командування Сил спеціальних операцій ЗС України у Facebook.

«Оператори ССО України розвинули навички з володіння ще одним видом новітнього озброєння. Прикладом цього є чергове знищення ворожого танку разом із живою силою противника. За даними наших воїнів, російські окупанти на одній із позицій спокійно розпивали спиртне, сидячи на броні свого танку. Утім, звичне для росіян заняття було раптово перерване несподіваною атакою з повітря. Сучасний безпілотник-камікадзе, оснащений потужною вибухівкою влетів прямо в танк, завдавши противнику непоправних втрат. Увесь процес знищення противника зняла камера, розташована на дроні-убивці», – йдеться у коментарі до відео.

Як зазначили у Командуванні ССО, дане відео вперше публікується на широкий загал, але варто відзначити, що бойове застосування БПЛА-камікадзе є сталою практикою для ССО України під час війни з російськими загарбниками.

«Це гарний приклад того, як допомога іноземних партнерів вкупі з навченістю і професіоналізмом наших воїнів дають позитивні результати на фронті», – йдеться у повідомленні.

Дрони-каміказе Switchblade виробляються американською компанієюAeroVironment. За відкритими даними існують дві версії розумного боєприпасу: Switchblade 300 та Switchblade 600.

Switchblade 300 має дальність дії – 10 км; тривалість польоту – 15 хв; вагу – 2,5 кг; висоту польоту: 150-4500 метрів; крейсерську швидкість до 100 км/год.

Switchblade 600 має дальність дії – 40 км; тривалість польоту – 40 хв; вагу – 54,4 кг; висоту польоту – 150-4500 м; крейсерську швидкість – 110 км/год; максимальну швидкість – 185 км/год.

Як повідомлялось, у квітні США передали Україні зброю на суму 800 млн доларів. Відповідно до підписаного президентом Джо Байденом закону новий пакет озброєння, зокрема, включав 200 американських бронетранспортерів, 11 гелікоптерів, 18 гаубиць, 500 ракет для протитанкових комплексів Javelin і 300 дронів-камікадзе Switchblade.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter