Окупанти оголосили про початок курортного сезону і забрали на «підвал» керівництво курортної Кирилівки

Новини
Пляж на Косі Пересип у Кирилівці Фото: blog.pokupon.ua

Російська пропаганда створює ілюзію мирного життя на «звільнених» українських територіях. Зокрема, в Приазов’ї окупанти повідомляють про підготовку до курортного сезону та кличуть відпочиваючих з України, рф та «республік Донбасу». Водночас на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей продовжуються викрадення людей. Сьогодні стало відомо про викрадення голови селищної ради курортної Кирилівки та його заступника.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на заяву голови Запорізької ОВА Олександра Старуха.

За його словами, окупанти забрали голову Кирилівської селищної ради Івана Малєєва, його заступника Ігора Коробку та директорку місцевого Центру культури, дозвілля та мистецької освіти Світлану Шиян. Викрасти планували також і Марину Логінову, заступницю голови селищної ради, але вона не знаходилась за адресою проживання.

Іван Малєєв, голова Кирилівської селищної ради Фото: t.me/zoda_gov_ua

«Івана Малєєва та Ігоря Коробку із зав’язаними очима та руками вивезли у невідомому напрямку. Також окупанти пограбували адміністрацію громади та ЦНАП – забрали гуманітарну допомогу, що була призначена для жителів селища», – зазначив Старух.

Ігор Коробка, заступник голови Кирилівської селищної ради Фото: Facebook

Івана Малєєва російські спецслужби викрадають уже вдруге: у квітня він близько тижня знаходився у полоні, після чого його відпустили, не заявивши ніяких вимог.

Джерела ЦЖР повідомляють, що Іван Малєєв не співпрацював з окупантами: «У публічних заявах на офіційному сайті Кирилівської ради і він, і його підлеглі наголошували, що Кирилівка – це Україна».

Матеріал підготовлено в рамках проекту ГО «Інформаційний прес-центр» за підтримки Інституту висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні. 

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter