По Запоріжжю російські війська випустили 4 крилаті ракети, по Кривому Рогу – 3, є серйозні руйнування

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Вночі російські війська обстріляли Запоріжжя та Кривий Ріг крилатими ракетами.

«Сьогодні, 25 травня, о 05:13 російські війська запустили чотири крилаті ракети по Запоріжжю. Одну з них збило наше ППО. Наразі обстежується уражена територія і на місці події працюють відповідні служби. Інформація буде уточнена згодом», – повідомляє Запорізька ОВА.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, росіяни нанесли три ракетні удари по Кривому Рогу, поціливши у промислове підприємство та спричинивши серйозні руйнування.

«Ніч знову була суцільною повітряною тривогою. На ранок ворог наніс три ракетні удари по Кривому Рогу. Поцілили у промислове підприємство. Серйозні руйнування. Інформацію по постраждалим уточнюємо», – написав він.

Резніченко додав, що в Широківську та Апостолівську громади в Криворізькому районі знову обстріляли з «Ураганів». Там постраждалих немає.

Російські окупанти продовжують обстрілювати Сєверодонецьк, внаслідок чого загинули 6 осіб та поранено вісьмох цивільних, повідомив очільник ОВА Сергій Гайдай.

«Росіяни б’ють по скупченню людей. Так, вони знають, що на сєверодонецькому «Азоті» облаштовані бомбосховища, і спрямовують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано. Також ворогу відомо, в яких школах є укриття – туди теж б’ють невипадково. Поблизу одного із навчальних закладів 24 травня поранено жінку. Цю інформацію окупант збирає, використовуючи безпілотники, а також надходять дані від навідників. Тож, будьте уважними – зрадники можуть бути серед вас. Нібито ховатись від обстрілів і отримувати разом із усіма гуманітарну допомогу, але при цьому допомогти ворогу», – розповів він.

 

За словами Гайдая, ще два чоловіки загинули у старих районах міста, і ще чотирьох осіб поранено. Загалом за 24 травня шестеро загиблих та вісім поранених. Одній жінці довелося ампутувати ногу.

«Кількість пошкодженого за учорашній день житла порахувати важко. Зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири – в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три – у Золотому та Тошківці, по два – в Катеринівці та Нирковому, один – в Гірському.

У ці хвилини, за підтримки артилерії, російські окупанти ведуть наступ на Сєвєродонецьк.

За добу відбито дев’ять атак російських загарбників, знищено три танки, вісім артилерійських систем, вісімнадцять одиниць бойової броньованої техніки, спеціальний броньований автомобіль та одну одиницю іншої автомобільної техніки», – підсумував глава ОВА.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter