росія збирає резерви, посилила застосування авіації, у ворога дефіцит ракет – Генштаб ЗСУ

Новини
Солдати, мобілізовані до «армії ДНР» на окупованій території Донецької області Фото: Reuters

росія збирає резерви, щоб компенсувати значні втрати своїх військ на війні проти України.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Резервні підрозділи формуються у Південному військовому окрузі ЗС рф.

За даними військових, ворог активізував застосування авіації, а через дефіцит високоточних ракет веде пошук інших способів ураження критично важливих та військових об’єктів в Україні.

На Лиманському напрямку росіяни активізували ведення бойових дій: за артилерійської та авіапідтримки ведуть наступ біля Лимана. Також артилерія окупантів допомагає їм наступати у напрямку Сєвєродонецька, бої там не припиняються.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Комишувахи, Яковлівки та Троїцького, але безуспішно: зазнав втрат.

На Авдіївському напрямку загарбники не припиняли мінометні та артобстріли в Авдіївці, Пісках, Мар’їнці, Оріховому та Новосілці, застосували штурмову та армійську авіацію в районах Кам’янки, Авдіївки та Новомихайлівки.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилювати прикриття ділянки українсько-російського кордону, обладнає опорні пункти у прикордонних районах Брянської області.

Окупанти продовжували артилерійський та мінометний обстріл позицій сил оборони та цивільної інфраструктури в Сумській області з території рф.

На Харківському напрямку основні зусилля супротивник зосереджує на утриманні зайнятих позицій.

Обстріляв з артилерії цивільну інфраструктуру в районі Рубіжного і намагався наступати у напрямі Тернової. Без успіху.

На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи активних дій не проводили, зосередили основні зусилля на утриманні зайнятих позицій, розвідці та створенні умов відновлення наступу.

Були обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів та танків у районі населених пунктів Святогірськ та Довгеньке. Ворог завдав авіаудару в районі селища Байрак.

За підтримки артилерії та армійської авіації росіяни безуспішно спробували взяти під контроль селище Пасіка.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter