Заступником голови окупаційної «адміністрації» на Херсонщині став російський військовий, який воював на Донбасі

Новини
Александр Хлюстов
Олександр Хлюстов

Військового з Волгоградської області Олександра Хлюстова російські окупанти призначили заступником голови так званої «військово-цивільної адміністрації Чаплинського району».

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, інтерв’ю з Хлюстовим Олександром Васильовичем поширила програма «Вести недели» на пропагандистському російському державному телеканалі. Хлюстов розповідає про схему постачання бензину з тимчасово окупованого Криму до Чаплинки, він обіцяє місцевим аграріям забезпечити ринок збуту в росії.

«Я підключив свої волгоградські зв’язки, і там уже обіцяють хороші ціни на [чаплинське] зерно», – сказав він в інтерв’ю російським пропагандистам.

Александр Хлюстов

Жителі Чаплинки розповіли, що персона Хлюстова їм невідома. 

«Він точно не місцевий», – на умовах анонімності повідомив співробітник Чаплинської селищної ради.

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, Хлюстов – громадянин російської федерації. Народився 19 травня 1981 року, зареєстрований в м. Новоаннінський Новоаннінського району Волгоградської області на вул. Зарічна, 98. Раніше проживав у місті Воронежі в будинку на проспекті Труда, 1. Номери його телефонів: +7903373448, +79271322264 

Олександр Хлюстов – майор збройних сил російської федерації. Особовий номер військовослужбовця – Ф-151197. 

Має вищу освіту. В 1998-2003 роках навчався за напрямком «юриспруденція» в Саратовському військовому інституті внутрішніх військ мвс рф (зараз заклад має назву «саратовский военный ордена жукова краснознаменный институт войск национальной гвардии российской федерации»).

У 2014-2017 роках у складі окупаційного російського контингенту служив на території Донецької і Луганської областей. За даними сайту Миротворець, Алєксандр Хлюстов перебував в Україні у складі 8-ї армії (військова частина 33744, колишні в/ч 89462 – 12 командування резерву, в/ч 64722 – центр територіальних військ) південного військового округу збройних сил російської федерації. Станом на 2017 рік значився заступником командиру полку з роботи з особовим складом (в/ч 30616-6 м. Ковров, Владимирської області, росія). 

Хлюстов володіє автомобілем Kia Rio 2012 року випуску білого кольору, державний номер А432УС134 , VIN Z94CB41BBDR093288, двигун CW131461, ПТС 78НР506777.

Враховуючи «регалії» Хлюстова і його російське громадянство, з високою долею ймовірності можна припустити, що саме він буде керувати так званим «Чаплинським районом» і буде повноправним гауляйтером регіону, а не призначений окупантами Атом Мірібян

Атом Мірібян

16 травня російські окупанти «відсторонили» від роботи керівництво Чаплинської селищної територіальної громади Каховського району і «призначили» нового «голову» району Мірібяна Атома Саркісовича. 

Атом Мірібян

4 травня голова Чаплинської територіальної громади Олексій Фаустов оголосив про складення своїх повноважень. Причиною цього рішення він назвав свою хворобу і неможливість виконувати свої обов’язки в умовах окупації.

На поширеному російському пропагандистами відеосюжеті видно як Олексій Фаустов пожимає руку своєму «наступнику» Атому Мірібяну. 

Атом Мірібян

Матеріал підготовлено в рамках проекту ГО «Інформаційний прес-центр» за підтримки Інституту висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні. 

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter