У російській армії дефіцит сучасної техніки, відправляють на фронт застарілі танки Т-62. Чим це загрожує ЗСУ

Новини
танк Т-62

росія направляє на війну в Україну застарілі танки Т-62, що свідчить про дефіцит у неї сучасної й боєздатної техніки.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Останніми днями росія перемістила 50-річні танки Т-62 з глибокої консервації на південь України. Т-62 будуть особливо вразливі до протитанкової зброї, а їхня присутність на полі бою підкреслює дефіцит сучасної та боєздатної техніки в росії», – заявили у відомстві.

Зазначається, що на сході України російські загарбники намагаються оточити Сєверодонецьк, хоча українські сили зберігають контроль над кількома захищеними секторами, і таким чином перешкоджають реалізації планам росії щодо встановлення повного контролю над Донбасом.

Як заявив радник голови МВС Віктор Андрусів, війська росії почали використовувати у війні проти України розконсервовані танки Т-62 – для бійців ЗСУ це не дуже добре, бо на знищення цієї техніки слід витрачати снаряди.

«Звичайно, зброєю ці танки назвати дуже важко. Їм щонайменше по 45 років, вони слабкі технічно. І сумніваюся, що їхня розконсервація пройшла успішно. Очевидно, що цією технікою наповнюватимуть «м’ясні батальйони» так званих «Л/ДНР». Але для нас це не добрі новини», – констатує він.

За словами радника голови МВС, навіть якщо частина цих танків заведеться і доїде на фронт – це означає, що нам доведеться витрачати на них снаряди.

«А зі снарядами у нас зараз і так все складно, що є причиною тактичних відступів», – заявив він.

Андрусів наголошує і на тому, що бої за участю цих танків все одно вести доведеться, а це означає і те, що ЗСУ виявлятимуть свої позиції, що теж не дуже доречно.

За даними Defense Express, такі танки часів Хрущова рашисти зберігали зокрема на території 943 центру забезпечення мобілізаційного розгортання в Новоозерному в окупованому Криму.

Ворог зняв зі зберігання батальйонний комплект танків Т-62М.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter