ЗМІ повідомили про плани Путіна знову спробувати взяти Київ та перемогти Україну

Новини
война

Російське видання «Медуза» з посиланням на два джерела, близькі до Кремля, і одне безпосередньо в адміністрації президента рф, повідомляє, що у Володимира Путіна знову обговорюють можливий штурм Києва та все ще сподіваються на перемогу у війні проти України.

Як стверджують джерела «Медузи», у внутрішньополітичному блоці адміністрації президента рф – на тлі просування російських військ на Донбасі – знову виникла надія, що Москва може за кілька місяців «довести війну в Україні до перемоги.

За даними видання, «програмою-мінімум для оголошення перемоги Кремль наприкінці травня 2022 року вважає взяття всієї території Донецької та Луганської областей».

«Програмою-максимум», як і раніше, називається взяття під контроль Києва. За словами співрозмовників «Медузи» у Кремлі, вище керівництво росії не відмовилося від цієї мети. «Ми все одно їх [українців] доколупаємо. Швидше за все, до осені вже все закінчиться», — вважає одне з джерел.

Співрозмовники «Медузи» вказують, що в цьому сенсі російське керівництво залишається простір для маневру: наприклад, на війну можуть бути масово відправлені строковики.

«Поки що воюють переважно контрактники. Їх вистачає для повільного просування [Україною]. Але якщо рухатися треба буде швидше, можна задіяти строковиків. Це все одно армія», — розмірковує близьке до АП джерело.

При цьому воно додає, що на загальну мобілізацію в росії чекати не варто: у Кремлі побоюються йти на такий крок, оскільки він може вдарити по рейтингу влади і особисто Путіна.

Крім того, у Кремлі сумніваються, що західні країни продовжать масштабно підтримувати Україну фінансами та озброєнням, якщо війна затягнеться.

«Рано чи пізно Європі набридне допомагати — це і гроші, і виробництво зброї, яка самим потрібніша. Ближче до осені треба буде домовлятися [з росією] щодо газу та нафти до опалювального сезону», — перераховує аргументи один зі співрозмовників видання.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter