Розвідка Британії: Війська рф зазнали нищівних втрат серед офіцерів середнього та молодшого рангу

Новини
Знищений українськими захисниками російський військовослужбовець Фото: Maks Levin

Британська розвідка звертає увагу, що війська росії у війні проти України зазнали нищівних втрат серед офіцерів середнього та молодшого рангу. Брак досвідчених і надійних командирів взводів і рот призведе до подальшого зниження морального духу та подальшої поганої дисципліни в армії рф.

Про це у щоденому огліді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«росія, ймовірно, зазнала нищівних втрат серед своїх офіцерів середнього та молодшого рангу в конфлікті, командири бригад і батальйонів, ймовірно, розгортають фронти в небезпечний спосіб, оскільки вони несуть безкомпромісний рівень відповідальності за роботу своїх підрозділів. Аналогічно молодшим офіцерам доводилося керувати тактичними діями найнижчого рівня, оскільки в армії не вистачає кадрів добре підготовлених та уповноважених унтерофіцерів (сержантів), які виконують цю роль у західних силах», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що втрата значної частини молодого покоління професійних офіцерів може посилити його поточні проблеми з модернізацією підходу до командування та управління. Більше того, батальйонні тактичні групи, які відновлюються в Україні з уцілілих кількох підрозділів, швидше за все, будуть менш ефективними через брак молодших керівників.

«З огляду на численні достовірні повідомлення про локалізовані бунти серед російських сил в Україні, брак досвідчених і надійних командирів взводів і рот, ймовірно, призведе до подальшого зниження морального духу та подальшого погіршення дисципліни», – наголошується в звіті.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter