Вбитих окупантами мешканців Маріуполя може бути більше ніж 22 тисячі осіб, як оцінювали раніше

Новини
Браська могила біля Маріуполя Фото: t.me/mariupolrada

Російські окупанти могли вбити у Маріуполі значно більше, ніж 22 тисячі мешканців, як оцінювали раніше. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram.

«На Старокримському кладовищі впродовж місяця з‘явилося 25 нових секторів траншейного типу. Тіла вкладають в кілька шарів, а потім «маскують» табличками як індивідуальні поховання», – йдеться у повідомленні.

Як вказали у міськраді, всього з середини квітня окупанти поховали в братських могилах не менше 16 тисяч маріупольців – біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне. Крім того, ще близько 5 тисяч людей було поховано комунальними службами до середини березня.

При цьому під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

«Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців в 22 тисячі. Але все більше фактів говорить, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації», – наголосив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Як повідомлялось, у Маріуполі російські військові звозять у супермаркет «Щирий кум» тіла загиблих містян, викопані або вимиті з-під землі водою.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter