Медведєв в істериці через постачання США систем HIMARS Києву та погрожує ударами рф по «чому завгодно» в Україні

Новини
Ракетний комплекс M142 HIMARS Фото: Lockheedmartin.com

Заступник голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв влаштував істерику через рішення США постачати ракетні системи HIMARS Києву та пригрозив, що у разі їх застосування по російській території росія завдаватиме удари по центрах прийняття рішень в Україні.

Про це Медведєв заявив в інтерв’ю телеканалу Al Jazeera, яке цитують російські ЗМІ.

«У разі, якщо, не дай Боже, ці види озброєнь будуть використані проти російських територій, – у цьому випадку у збройних сил нашої країни не залишиться іншого вибору, окрім як діяти на ураження центрів прийняття рішень. Усім зрозуміло, що це за центри – і міністерство оборони, і генштаб, і все, що завгодно», – сказав Медведєв.

Він додав, що кінцеві центри прийняття рішень знаходяться «навіть не на території Києва».

За його словами, Москва звернула увагу на зміну позиції Вашингтона щодо постачання озброєння до України.

«Спочатку президент США Байден сказав, що вони не постачатимуть ракетні системи залпового вогню, РСЗВ, особливо просунутої дальності. А потім ця позиція була скоригована, і було оголошено, що, принаймні, окремі види типу HIMARS будуть поставлені», – обурився Медведєв.

При цьому він визнав, що у цих РСЗВ «не така дальність, як у деяких інших систем». Тому постачання HIMARS Україні він назвав загрозою, на яку «ми маємо реагувати».

Президент Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні до нації заявив, що США підтвердили на різних рівнях, що в Україну направляються сучасні ракетні системи залпового вогню HIMARS.

«Ця зброя справді допоможе рятувати життя наших людей і захищати нашу землю. Я вдячний Президенту Байдену, усім нашим американським друзям і народу Сполучених Штатів за таку підтримку. Очікуємо», – сказав Зеленський.

Як повідомлялось, 30 травня президент Джо Байден заявив, що США не поставлятимуть Україні ракетні системи, які можуть досягати території росії.

31 травня Джо Байден підтвердив, що США постачатимуть українським Збройним Силам ракетні системи і високоточні боєприпаси до них, які дозволять вражати ключові об’єкти на полі бою в Україні. Йдеться про пускові установки ракетних систем M142 HIMARS та боєприпаси до них з дальністю дії до 80 км.

1 червня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні нового одинадцятого безпекового пакету допомоги. У списку озброєння на 700 млн доларів, яке буде передано українським Збройним Cилам, зокрема, високомобільні ракетні системи HIMARS, чотири гелікоптери, радари та протитанкова зброя.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter