У Маріуполі жителі по кілька днів стоять у черзі за питною водою – Андрющенко

Новини
Фото: t.me/andriyshTime

В окупованому Маріуполі мешканці вимушені по кілька днів стояти у черзі за питною водою. При цьому прогнозується скорочення поставок води через літню спеку. Окупанти зменшили видачу гуманітарної допомоги, яку тепер можуть отримати тільки пенсіонери, всі інші мають її відпрацьовувати.

Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко у Telegram.

«Для отримання питної води тепер маєш записатись в чергу. Черга від двох днів. Тобто тепер питна вода в кращому випадку раз на два дні. Основна причина – падіння рівня води в природних джерелах забору води. Прогнозують подальше скорочення поставок води через природні причини – літню спеку», – написав Андрющенко.

Він додав, що гуманітарну допомогу від окупантів вже скорочено. Тепер її видають виключно людям пенсійного віку. Всім іншим виключно через «роботу». Практика їжі за роботу поновилася.

«Молодь змушують записуватись в «дружини» та допомагати мобільним патрулям, у т.ч. у фільтраційних заходах. За відмову погрожують мобілізацією в армію «днр». Маріуполь цілеспрямовано та планомірно перетворюють на гетто для українців», – заначив радник мера міста.

Як повідомлялося, в Маріуполі окупанти вирішили зносити пошкоджені від їх обстрілів житлові будинки. Власників квартир виселятимуть прямо надвір. При цьому розбір завалів не провадиться, уламки разом із залишками тіл загиблих жителів вивозять на звалище. Росіяни знищують докази своїх злочинів, не витрачаючи більше часу на пошук загиблих у розбитих будинках.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter