З’явилось нове відео героїчного вильоту українських вертолітників в оточений Маріуполь

Новини
Вертоліт Мі-8 ЗСУ на території заводу «Азовсталь» Фото: Youtube Бутусов Плюс

З’явилось ще одне відео героїчного вильоту українських вертолітників та спецпризначенців в оточений військами рф Маріуполь ля доставки боєприпасів, їжі, води та медикаментів військовому гарнізону міста.

Відео опублікував головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Українські пілоти та спецпризначенці здійснювали вильоти в оточений російськими окупантами Маріуполь для доставки боєприпасів, їжі, води та медикаментів.

Як повідомлялося, 31 травня Головне управління Міноборони України опублікувало унікальні кадри польотів українських гелікоптерів Мі-8 в оточений Маріуполь до захисників «Азовсталі». Усього вильотів було сім. Екіпажі українських вертольотів здебільшого літали на «Азовсталь» по 2 борти, одного разу до Маріуполя вилетіло одразу 4 борти. Мі-8 забезпечили військовослужбовців на «Азовсталі» зброєю, боєприпасами, медикаментами, продуктами харчування та 72 додатковими бійцями. На 5-му та 7-му вильотах було збито два вертольоти, також було знищено третій гелікоптер, який намагався врятувати екіпаж збитого борту.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter