Нардеп від «Слуги народу» Олексій Ковальов обговорив з окупантами продаж врожаю на загарбаній Херсонщині

Новини
Алексей Ковалев

Народний депутат України від президентської партії «Слуга народу» Олексій Ковальов вважає, що «росія на Херсонщину прийшла назавжди» і сподівається на дотації його аграрному  бізнесу. 

Про це запроданець написав на своїй сторінці у Фейсбук після зустрічі з першим заступником керівника адміністрації президента рф Сєргєєм Кирієнко.

«Вчора був на дуже важливому для мене та й для всіх фермерів у наших краях заході – перший заступник керівника адміністрації президента рф Сєргєй Кирієнко зустрівся з фермерами Херсонської області. По-перше, було заявлено, що росія тут всерйоз і назавжди! По-друге, на зустрічі ми озвучили всі наші запитання та побажання», – написав Олексій Ковальов.

За словами народного депутата, з окупантами обговорювали питання реалізації зернових та технічних культур урожаю 2021 року, а також, що робити з цьогорічним врожаєм.

«Усі питання були обговорені максимально детально. Планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини до економічної моделі росії. Застосовуватимуться всі інструменти підтримки виробників аграрної продукції, які діють на території рф. Думаю, що скажу не лише про себе, а й інших учасників зустрічі – люди вийшли з усвідомленням, що росія нас чує та розуміє. Крім аграрних питань обговорювали й статус Херсонської області – повторюсь, росія назавжди і найтісніша інтеграція з росією вже відбувається», – написав Олексій Ковальов.

За ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова за колабораційну діяльність, повідомляє ДБР.

«Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму. Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області», – повідомляє ДБР.

Більше того, повідомляє ДБР, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що росія на Херсонщині надовго.

За матеріалами ДБР ще у квітні поточного року Генеральний прокурор порушив кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)».

Нагадаємо, що 28 квітня партія «Слуга народу» призупинила членство Ковальова у своїй парламентській фракції і просила правоохоронців розслідувати, чи став він на бік російських окупантів на Херсонщині. Сталося це після того як нардеп повернувся до області після вторгнення рф. Сам народний обранець відкидав усі підозри у державній зраді. 

Наприкінці квітня стало відомо, що офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження щодо можливої колабораційної діяльності Ковальова за статтею 111-1 Кримінального кодексу. 

Олексій Ковальов до дострокових виборів у Верховну раду України у 2019 році був не особливо відомим на рідній Херсонщині. З 2017 року він був засновником і директором ТОВ «Херсонські аграрії», з 2018 року – директором і співзасновником ПП «ЛК-Агро». Обраний нардепом у 186 окрузі від «Слуги народу» як безпартійний. Був членом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної ради. 

28 грудня 2021 стало відомо, що  Олексій Ковальов придбав телевізійний «4 канал» у львівського політика та медіаменеджера Дмитра Добродомова. У своїй декларації нардеп вказав, що «4 канал» – це подарунок від батьків.