Війська рф активізувались на південь від Ізюму – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

За даними британської розвідки, попри запеклі бої за Сєвєродонецьк на Луганщині, за останні 48 годин Східна група військ рф також активізувала свої зусилля для просування на південь від Ізюма, ймовірно для наступу на Донецьку область.

Про це у щоденному огляді повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

«Бої тривають у Сєвєродонецьку, але за останні 48 годин Східна група військ росії також, ймовірно, активізувала свої зусилля для просування на південь від Ізюма», – йдеться у повідомленні.

Британська розвідка вказує, що просування росіян на Ізюмській осі зупинилося з квітня після того, як українські сили добре використали місцевість, щоб уповільнити просування росії.

Як зазначається, росія, ймовірно, намагалася відновити Східну групу військ після того, як вони зазнали дуже великих втрат під час невдалого наступу на Київ, але її підрозділи, ймовірно, залишаються недостатньо укомплектованими.

«росія, ймовірно, прагне відновити темпи в цій сфері, щоб чинити подальший тиск на Сєвєродонецьк і створити можливість просування глибше в Донецьку область», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter