Рєзніков повідомив, скільки бійців щоденно втрачають ЗСУ на фронті

Новини
Могили загиблих українських воїнів на кладовищі в Дніпрі Фото: Svitlana Chernuhina

За інформацією міністра оборони Олексія Рєзнікова, Збройні сили України щоденно в ході бойових дій на фронті втрачають до сотні бійців вбитими і до 500 пораненими.

Про це очільник військового відомства повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ситуація на фронті важка. Ми втрачаємо щодня до сотні наших бійців вбитими і до 500 пораненими. кремль продовжує тиснути масою, буксує, наражається на потужний опір, несе величезні втрати. Але поки що має сили для просування на окремих ділянках фронту», – написав Рєзніков.

Він зазначив, що «російський Молох має у запасі ще багато засобів для пожирання людських життів задля задоволення свого імперського его» і тому Україна ставить перед західними партнерами питання поставок важкого озброєння «і дуже швидко».

«Ми довели, що у нас немає страху перед кремлем, на відміну від багатьох інших. Але ми, як країна, не можемо собі дозволити стікати кров’ю, втрачаючи наших кращих синів і доньок», – наголосив міністр оборони.

Саме тому, вказав він, Україна ставить наступні цілі:

«- отримати значну кількість РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них;
– забезпечити повне заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка (гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало) на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами;
– домовитись з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань (organic unit). Це значно підвищить ефективність на полі бою;
– залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. Слід враховувати, що радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану. А від партнерів ми поки отримуємо достатньо легку броню, не завжди зі зброєю.
– отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту нашого неба».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter