Попри заперечення загрози спалаху холери у Маріуполі, окупанти терміново готують інфекційне відділення – Андрющенко

Новини
Черга за питною водою в окупованому Маріуполі Фото: t.me/andriyshTime

Попри публічне заперечення загрози спалаху холери у Маріуполі, окупанти в терміновому порядку готують до запуску у місті інфекційне відділення на базі лікарні швидкої медичної допомоги.

Про повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Майже готово 4 бокси для ізоляції хворих. Інфекційне відділення буде відкрите на базі ковідного відділення, яке під час під час вуличних боїв в Маріуполі використовувалась окупантами для зберігання близько 600 тіл загиблих. Відділення смерті», – написав Андрющенко.

Він також звернув увагу, що керівником відділення призначений громадянин рф.

«Цікава деталь – інфекційне відділення очолює росіянин, що приїхав з Сибіру за пригодою на «медичне сафарі» для отримання унікального досвіду. Таке собі втілення «Записки юного врача» Булгакова на кістках маріупольців», – зазначив радник мера Маріуполя.

Також він повідомив, що черга на отримання дозволу окупантів на поховання близьких становить до 10 днів, хоч зараз вже літо.

«Цей час маріупольці мають зберігати тіло або вдома, або на вулиці імпровізованих моргів. Наслідки зрозумілі всім. Тому кількість власноруч влаштованих могил до дворах зростає. Ексгумація де-факто зупинена», – додав Андрющенко.

Як повідомлялось, за даними британської розвідки, в окупованих Маріуполі та Херсоні критична ситуація з ліками та медичними послугами. Маріуполю загрожує спалах холери.

У Маріуполі російські окупанти продовжують звозити тіла загиблих жителів міста до приміщень місцевих супермаркетів, використовуючи їх як імпровізовані «морги». Загарбники фізично не можуть їх хоч якось поховати.

У Маріуполі окупанти більше не розбирають завали зруйнованих будинків перед їх знесенням. Тіла загиблих мешканців, які там залишились, вивозять разом з будівельним сміттям на звалище.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter