На Дніпропетровщині війська рф вдарили з «Ураганів» по Зеленодольську, є загиблий і поранені

Новини
Війська рф ведуть вогонь з РСЗВ «Ураган» Фото: ТАСС

На Дніпропетровщині війська рф вночі 13 червня вдарили з реактивних систем залпового вогню «Ураган» по місту Зеленодольськ і селу Велика Костромка. Внаслідок обстрілу одна людина загинула і п’ятеро отримали поранення.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко у Facebook.

«Найнапруженіша ніч. Ворог ударив з «Ураганів» по житловим кварталам Зеленодольської громади. У Зеленодольську поцілили по центру міста. Попередньо, одна людина загинула, п’ятеро – поранені. У Великій Костромці без постраждалих. Село частково без світла», – написав Резніченко.

Він додав, що у Зеленодольську та Великій Костромці пошкоджені та зруйновані будинки. Території обстрілів засіяні касетними боєприпасами.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter