Для успіху на Донбасі військам рф доведеться проводити штурмові форсування річок – розвідка Британії

Новини
Знищенна ЗСУ понтонна переправа і техніка військ рф на річці Сіверський Донець, 12.05.2022 Фото: InformNapalm

Британська розвідка зазначає, що для досягнення успіху на нинішньому оперативному етапі наступу на Донбас військам рф доведеться або проводити амбітні флангові дії, або проводити штурмові форсування річок.

Про це йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

«На вихідних тривав бій під Сєвєродонецьком. Протягом найближчих місяців операції переправи через річку, ймовірно, будуть одними з найважливіших визначальних факторів під час війни», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ключовий 90-кілометровий центральний сектор російського фронту на Донбасі лежить на захід від річки Сіверський Донець.

«Для досягнення успіху на нинішньому оперативному етапі наступу на Донбас росії доведеться або проводити амбітні флангові дії, або проводити штурмові форсування річок», – йдеться в огляді.

У британській розвідці нагадали, що українським силам часто вдавалося знищити мости до відступу, в той час як росія намагалася налагодити складну координацію, необхідну для проведення успішних великомасштабних переправ через річки під обстрілом.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter