Окупанти постійно обстрілюють Миколаїв та область, але у наступ не йдуть – Кім

Новини
Віталій Кім, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Фото: svidok.info

У Миколаївській області російські окупанти постійно обстрілюють всі прифронтові громади та місто Миколаїв, однак у наступ не йдуть. У Миколаєві є поранені.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі національного телемарафону.

«Ворог у наступ не йде, але постійно обстрілює всі прифронтові громади. Сьогодні особливо гаряче було у Широківській та Березнегуватській громадах Баштанського району. Обстрілювали і місто Миколаїв, у тому числі і зі ствольної артилерії. Загиблих немає, але є поранені», – сказав Кім.

За його словами, мешканці у прифронтових селах, які там залишилися, забезпечені необхідним мінімумом продуктів харчування. Хоча їх наразі небагато, бо вже місяць там тривають постійні обстріли.

«Там залишилися лише ті, хто відмовляється виїхати, вони приглядають за селом та майном сусідів», – зазначив голова ОВА.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter