Командирові російського фрегата «Адмірал Макаров», зраднику з Криму Григорію Брєєву повідомили про підозру

Новини
Бреев
Григорій Бреєв Фото: Звезда

Командиру російського фрегата «Адмірал Макаров» Григорію Бреєву, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік рф під час окупації Криму, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді.

Як повідомляє ДБР, слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

«У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам рф і продовжив службу в російському чорноморському флоті. Дезертир повернувся в Україну у 2022 році з російськими військами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону», – йдеться в повідомленні.

43-річний капітан другого рангу Григорій Бреєв родом із селища Кирнасівка, що у Вінницькій області. Зараз чоловік командує ворожим фрегатом «Адмірал Макаров», а раніше командував українським корветом «Луцьк».

У ВМС раніше звернули увагу на те, що віцеадмірал Макаров, на честь якого назвали російський корабель, також уродженець українського міста – Миколаєва. Там його ім’ям було названо Національний університет кораблебудування.

До ударів крилатими ракетами «Калібр» морського базування залучалися не тільки громадяни Росії, а й зрадники, які у 2014 році зрадили присягу та перейшли на бік Росії під час окупації Криму.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter