Повітряні сили ЗСУ роз’яснили, чому не вдається збивати всі російські ракети

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

В України є засоби протиповітряної оборони, але не протиракетної, тому не вдається збивати всі російські ракети.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Повітряні сили України використовують засоби протиповітряної, а не протиракетної оборони. Їх основна ціль – ворожі літаки і гвинтокрили. Крилаті ракети окупантів теж збиваються, але не всі, тому що вони можуть літати на наднизьких висотах. У нас є засоби протиповітряної оборони на озброєнні, а не протиракетної оборони. Основне завдання наших зенітно-ракетних комплексів – це літальні апарати ворога – літаки і гвинтокрили. Але ми збиваємо і крилаті ракети. Так, на жаль, не всі», – пояснив він в Медіа Центрі Україна — Укрінформ.

Ігнат зазначив, що російські ракети спроектовані з використанням нових технологій і можуть літати на наднизьких висотах – від 50 метрів. Тоді їх стає складно виявити, а в окремих ситуаціях снаряди можуть зникати з радарів.

«Вона може летіти, скажімо, по руслу Дністра, як це було з початку війни, і вона зникає з радарів, і не всі засоби ППО можуть знищувати», – додав Ігнат.

Юрій Ігнат

У вівторок Повітряним силам України вдалося знищити три російські ракети, запущені з Чорного моря, повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ.

Повідомляється, що 14 червня у проміжку часу з 12.20 по 13.20 Повітряні сили Збройних сил України збили одразу три крилаті ракети (імовірно «Калібр») запущені по території України з акваторії Чорного моря.

Локація збиття традиційно не розкривається. Водночас вказано, що одну із ракет вдалось знищити із ПЗРК в районі відповідальності Повітряного командування «Центр», дві – зенітними ракетними комплексами, у зоні відповідальності Повітряного командування «Захід».

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter