Під Новою Каховкою ЗСУ знищили склад російських боєприпасів

Новини
Новая Каховка
Під Новою Каховкою ЗСУ знищили склад російських боєприпасів

Між Новою Каховкою і селом Райське військові ЗСУ влучили в склад боєприпасів російських окупантів. Свідки кажуть, що пожежа з детонуванням від снарядів тривала близько трьох годин.

Відео і фото пожежі розповсюдили користувачі соцмереж, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Судячи з цих відео, палало між селищем Основа (Нова Каховка) і селом Райське. Свідки стверджують, що це було в районі гаражів місцевої будівельної компанії «Піонер новітніх технологій».

Самі окупанти заявили, що це зайнялись «паливно-мастильні матеріали місцевих аграріїв». Причиною пожежі одні російські медіа назвали підрив складів міфічними «проукраїнськими терористами», а інші – роботою Збройних сил України. 

«Оповідки  окупантів, що це горить солярка чи бензин аграріїв не викликають нічого, крім сміху. Адже всім добре відомо, що всю цивільну інфраструктуру для зберігання пально-мастильних матеріалів російські загарбники на Херсонщині давно використовують для своєї військової техніки. Вони навіть не цураються підвозити солярку українськими цивільними бензовозами. Це масово відбувається в Олешках, Херсоні і тій же Новій Каховці», – на умовах анонімності Центру журналістських розслідувань розповів керівник одного з фермерських господарств Херсонської області.

Перед цим російські окупанти звинуватили ЗСУ в обстрілі Новокаховського заводу крупних електричних машин в ніч на 12 червня. 

«Всі в місті знають, що територія колишнього Новокаховського електромашзаводу і заводу крупних електричних машин вже не один місяць окупантами використовується як ремонтна база для військової техніки. Тож українські військові вчинили все правильно. Давно треба знищити це осине гніздо», – розповів ЦЖР житель Нової Каховки, який живе неподалік від електромашзаводу.

Увага! На відео – ненормативна лексика

Матеріал підготовлено ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter